• 02/03/2017

    Zijdeweg

    WASSENAAR Totale verbouwing van groot familiehuis in een prachtige omgeving. Nieuwe indelingen, aanbouw en kamer en suite met eigentijdse detaillering. Speels tegelwerk geïnspireerd door de Haagse School en bestaande elementen. Contrasten van hard en zacht in zowel kleur als materiaal. Aandacht voor sfeerverlichting, marmer & hout maatwerk.

     

  • 17/05/2015

    van Eeghenstraat

    AMSTERDAM Totale renovatie van een boven etage aan het prachtige Vondelpark in Amsterdam. Binnenvorm heeft een plafond hoog element in het midden van de grote ruimte geplaatst met panelen waar alle functies in zitten. Keuken, garderobe, toilet en een werkgedeelte. Er zijn ruime loop- en zichtlijnen aan beide kanten van het middenelement. Het appartement heeft twee slaapkamers gekregen en één met een open badkamer. Alles in het appartement is maatwerk en van hoogwaardige kwaliteit vervaardigd.

  • 09/12/2014

    Queens

    AMSTERDAM. Dit casco kantoor pand heeft een woon bestemming gekregen. Opdracht een ruimtelijk appartement op één vloeroppervlakte, voor een groot gezin met een warme en rijke uitstraling. Binnenvorm heeft het gehele project tot en met de inrichting vormgegeven en begeleid. Het eet -en woon gedeelte is heel licht en ruim opgezet aan de kanten van de grote balkons. De slaap -en badkamers zijn achter elkaar gesitueerd. Alles in het appartement is maatwerk en uitgevoerd in hoogwaardige materialen zoals hout, marmer, staal, messing en rijke stoffering. Bijzonder fraai accent zijn de binnendeuren die tot aan het plafond rijken en zonder kozijnen zijn uitgevoerd, verder is het gehele appartement in dezelfde kleur grijs/beige geschilderd en zich elke keer anders toont door verschil van de natuurlijke licht inval. In samenwerking met Kodde architecten.

     

  • 13/12/2015

    Lomanstraat

    Amsterdam. Een totale renovatie van een boven appartement voor de verhuur. Er is een halve etage bijgekomen en een geheel nieuwe indeling gecreëerd met 3 ruime slaapkamers, 2 badkamers en een prachtig ruim dakterras. Binnenvorm heeft gekozen voor rustige lichte kleuren en materialen die samen een warm pallet vormen en de contrasterende stalen deur frames en het donkere hout gebruik tot zijn recht laten komen. Het resultaat is een fraai licht toegankelijk appartement.

     

  • 15/09/2014

    van Breestraat 1

    Totale renovatie van Amsterdam Zuid woning. De gehele beneden verdieping heeft een uitbouw en stalen raam partij gekregen. Alle kasten wanden die zijn gemaakt in hout en poeder coated staal zijn ontworpen door Binnenvorm. In de zitkamer een 7 meter lange natuurstenen zwevende plank die mooi aansluit op de keuken. Alle functies op de begane grond van koken, eten en zitten zijn mooi vormgegeven in in spannende combinatie van warme en koele materialen.

     

     

  • 08/07/2013

    Westend

    SCHIERMONNIKOOG. Complete verbouwing vrijstaand vakantiehuis; interieuradvies & -vormgeving en begeleiding realisatie. Opdracht: van drie verschillende delen – voormalig pension, boerderij en aanbouw – één geheel maken tot een comfortabel en gastvrij familiehuis, passend in de natuurlijke omgeving. In samenwerking met bureau Borren Staalenhoef architecten. foto’s buitenkant Pieter Kers.

  • 18/09/2015

    Private House

    AMSTERDAM Gehele renovatie van de begane grond met een uitbouw. Binnenvorm heeft de bestaande keuken verlengd met een houten blad en bestaande -en nieuwe kastfronten in een andere kleur laten spuiten. De gehele begane grond is één mooi geheel geworden door de nieuwe houten vloer. De dubbele stalen toegangsdeuren zijn in een off-white poeder coating gemaakt en zorgen voor een zachte uitstraling. Alle kasten zijn maatwerk, de combinatie van de verschillende massieve hout soorten met de verworven natuurlijke licht inval maken het een hele fijne mooie lichte leefruimte.

  • 11/07/2013

    van Breestraat 2

    AMSTERDAM. Verbouwing jaren ’20 pand met tuin en dakterras in Amsterdam Zuid; interieuradvies &- vormgeving, begeleiding van realisatie, inclusief totale inrichting. Opdracht: een gezellig warm familiehuis creëren. De hele benedenverdieping is opnieuw ingedeeld, met een grote woonkeuken en ruimte voor de kinderen. Voor de rest van het huis is de klassieke indeling en elementen behouden.

  • 12/07/2013

    Kleine Gent

    VUGHT. Nieuwbouwhuis en atelier; interieuradvies  &-vormgeving en begeleiding realisatie. De twee bouwvolumes, ontworpen door Bedaux de Brouwer architecten zijn fraai gepositioneerd op een ruim perceel midden in Vught. Opdracht: een tijdloos, licht en ruimtelijk  familiehuis bouwen, voorzien van alle moderne technieken met een hoogwaardige afwerking. Vanuit de straatkant heeft het huis en atelier een gesloten karakter, binnen ervaar je door de grote ramengalerij de groene omgeving die het huis omarmt. De tuin is ontworpen door de landschaparchitect Wirtz. In aansluiting hierop heeft Binnenvorm gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, met een sterke uitstraling. De lichte omgeving en het ontwerp van de ruimtes laten de kunst tot zijn recht komen.
    Foto’s buitenkant project door Michel Kievits. Link naar Bedaux de Brouwer Architecten:

    http://www.bedauxdebrouwer.nl/projecten/single-project-view/parentcat/op-type/project/woonhuis-vught/category/villas.html

  • 30/08/2013

    Elbingerweg

    DUSSELDORF. Renovatie en verbouwing van een vrijstaand huis in een buitenwijk van Düsseldorf; interieuradvies & -vormgeving. Binnenvorm heeft het hele project begeleid tot en met de realisatie. Opdracht: delen van het huis een nieuwe functie geven en eenheid creëren. De entree heeft een nieuwe pui gekregen. Daarnaast is er een deel gebouwd voor slapen en verkleden met badkamer en spa. Er was behoefte aan veel kastruimtes in gangen, op de grote speelzolder en werkkamer. Door eenduidig gebruik van materialen, kleuren en vormen is Binnenvorm geslaagd in de uitdaging een eenheid te creëren tussen de bestaande en nieuwe elementen van het huis. In samenwerking met And Architecture.

  • 12/07/2013

    Willem Kesstraat

    AMSTERDAM. Verbouwing inclusief uit -en opbouw jaren ’50 huis. Interieuradvies. Opdracht: advies en feedback geven over indelingen van de ruimtes, al het materiaalgebruik, kleuren, verlichting en stoffering. Het huis is veel groter geworden zonder het jaren ’50 uiterlijk te verliezen. Jan van Erven Dorens is de architect van dit project.

  • 20/07/2013

    Nieuwe Kerkstraat

    AMSTERDAM. Totale renovatie van een voormalige synagoge. Interieuradvies  &- vormgeving en begeleiding van realisatie. Opdracht: gehele slaapverdieping (beneden) vernieuwen: alle verlichting, ouderslaapkamer en twee badkamers. Deze zijn uitgevoerd in ciré betonstuc met Marokaanse wandtegels. Verder een ruime entree gemaakt met kastenwand van oude deuren voor extra opbergruimte. In de grote zitkamer (bovenverdieping) met houten visgraatparket zijn elementen in ciré betonstuc toegevoegd en is een trap naar bovengelegen etage geplaatst.